Нивои електричних поља високих учестаности: један пример одређивања мерне несигурности код широкопојасних мерења - Vulević, Branislav; Grbić, Maja; Pavlović, Aleksandar (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2016)
Одређивање нивоа електромагнетских поља (EMF) високих учестаности у урбаним срединама представља изузетно компликован задатак, имајући у виду експоненцијални раст извора оличених у системима јавне мобилне телефоније у протеклих двадесет година. Основна намера овог рада је приказ једног практичног решења процене мерне несигурности везане за просторно усредњавање резултата широкопојасних мерења јачине електричног поља високих учестаности у опсегу од 3 МHz до18 GHz.