Primena softverskog paketa DIgSILENT POWERFACTORY za modelovanje sistema relejne zaštite industrijske mreže - Sučević, Nikola J.; Milošević, Dejan (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2016)
U radu je prikazan postupak modelovanja sistema relejne zaštite u softverskom alatu DIgSILENT PowerFactory jednog realnog industrijskog postrojenja. Kao podloga za model sistema zaštite, modelovana je mreža, za potrebe proračuna tokova snaga i struja kratkih spojeva jednog podrazvoda u industrijskom postrojenju. U radu je dat postupak modelovanja izabranih zaštitnih funkcija sistema relejne zaštite. Prikazan je postupak modelovanja zaštitnih uređaja 6 kV asinhronih motora, transformatora 6/0,4 kV/kV, kao i zaštite u spojnom polju i zaštite sabirnica, a prikazan je i odziv sistema na izabrane poremećaje. Ključne reči: relejna zaštita, DIgSILENT PowerFactory, industrijska mreža