Električne instalacije niskog napona u medicinskim ustanovama - kliničko bolnički centri - Simić, Ninoslav P (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2015)
U radu su prezentovana zapažanja prikupljena tokom ispitivanja električnih instalacija u medicinskim ustanovama. Navedene su specifičnosti sistema napajanja, električnog razvoda i primenjenih sistema zaštite od strujnog udara. Kroz primere iz prakse navedeni su uzroci nekih problema tokom eksploatacije objekata, a detaljno je objašnjen problem uzrokovan prodorom vode u izolaciju električne instalacije. Naglašen je značaj održavanja, primene najnovijih standarda iz ove oblasti, kao i obuke stručnog osoblja.