Određivanje pojedinačnih gubitaka i stepena korisnog dejstva generatora - Klasnić, Ilija G; Ćirić, Zoran; Bogdanović, Slobodan; Džepčeski, Dane; Joksimović, Dušan; Arnautović, Dušan (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2015)
U radu su prikazani rezultati izračunavanja pojedinačnih i ukupnih gubitaka generatora i određivanja stepena korisnog dejstva revitalizovanog hidrogeneratora agregata A4 u HE „Đerdap 1“. Merenja radi određivanja gubitaka i stepena korisnog dejstva generatora su izvršena u okviru garancijskih ispitivanja revitalizovanog agregata A4 u HE „Đerdap 1“.