Пренапонска заштита блок трансформатора у електранама ЕПС - Mrvić, Jovan; Vukelja, Petar; Simić, Ninoslav (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2015)
У раду је презентирано стање пренапонске заштите блок трансформатора у електранама Електранама електропривреде Србије (ЕПС) и извршена је анализа њихове пренапонске заштите. Дате су препоруке у циљу њене контроле. Препоручено је побољшање пренапонске заштите блок трансформатора у електранама ЕПС. Дат је и критички осврт на стање уземљавања звездишта блок трансформатора.