Интерпретација резултата геоелектричног сондирања заснована на математичком моделу двослојног тла - Grbić, Maja; Salamon, Dragutin; Pavlović, Aleksandar (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2013)
У раду су приказани резултати испитивања специфичне отпорности тла које је извршено на локацији предвиђеној за изградњу трансформаторске станице 110/35/10 kV „Златиборˮ. Резултати испитивања показују да је испитивано тло двослојно. Интерпретација резултата геоелектричног сондирања заснована на математичком моделу двослојног тла показује добро слагање са резултатима испитивањa.