Izvor stabilisanog monofaznog napona do 60V, struje do 6A i podesivog ugla izmedju napona i struje u granicama 0 do 360° - Žigić, Aleksandar D; Milosavljević, Srđan; Lukić, Ivan; Škundrić, Slobodan; Bolić, Dušan; Cakić, Nikola N. (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2013)
U radu je prikazan realizovani izvor naizmeničnog napona mrežne učestanosti (50Hz) sa dva kanala: naponski do 60 V i strujni do 6A, oba snage 10 VA. Dat je kratak tehnički opis realizovanog uređaja sa funcionalnim i struktrnim blok diagramom. Specificirane su osnovne tehničke karakteristike uređaja, koncept rada i mogućnosti primene ovakvog uređaja. U radu su priloženi i rezultati sprovedenih ispitivanja na realizovanom uređaju.