Analiza dinamičkih karakteristika sistema za regulaciju pobude kada je aktivan limiter ugla snage primenom računarskog modela - Joksimović, Dušan; Dragosavac, Jasna; Veinović, Slavko; Stojić, Đorđe; Marinković, Milan; Đorđević, Milan (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2022)
Prema preporuci proizvođača sinhronog generatora bloka B2 u TE "Nikola Tesla B" u postojećem sistemu pobude je kao dodatna funkcija realizovan limiter ugla snage kako bi se pogonski dijagram agregata mogao u potpunosti koristiti. U okviru analize dinamičkih karakteristika koja je prikazana u radu najpre su određeni vremenski odzivi i frekventne karakteristike sistema za regulaciju pobude kada je aktivan limiter ugla snage. Na osnovu njih su dobijene vrednosti pokazatelja dinamičkih performansi koji govore o kvalitetu regulacije. U radu je uz analizu dinamičkih karakteristika dat i kratak opis realizacije limitera, kao i opis računarskih modela primenjenih pri analizi.