Mogućnosti visokonaponskih ispitivanja u razvodnim postrojenjima obnovljivih izvora energije - Simić, Ninoslav P (Zbornik radova, Elektrotehnički institut "Nikola Tesla", 2020)
U radu je prikazana mogućnost korišćenja visokonaponskih ispitivanja pri prijemnim ispitivanjima u razvodnim postojenjima obnovljivih izvora energije.Opisani su praktični problemi koji se na terenu postavljaju pred ispitivače i pokazani načini za njihovo prevazilaženje. Poseban naglasak je dat na ispitivanja energetskih kablova, jer su ova ispitivanja naročito zahtevna. Prikazani su realni rezultati ispitivanja sabirnica i ćelija metalom oklopljenog razvodnog postrojenja, energetskih kablova i odvodnika prenapona uz tumačenja, komentare i preporuke.