Утицај система регулације побуде на рад подимпедантне заштите генератора - Sučević, Nikola J.; Lukić, Sanja (Proceedings, Electrical engineering institute "Nikola Tesla", 2019)
У овом раду извршена је анализа утицаја рада аутоматског регулатора напона и лимитера максималне струје побуде у систему побуде на рад подимпедантне заштите генератора, са фокусом на други степен заштитне функције. У раду је анализиран одзив аутоматског регулатора напона на задати поремећај у преносној мрежи и посматран је његов утицај на трајекторију радне тачке коју мери подмпедантна заштита генератора. На основу резултата симулација дата је оцена адекватности изабраних подешења подимепдантне заштите. Моделовање мреже и анализе вршене су у софтверском пакету DlgSILENT PowerFactory.