Detekcija kvara kaveza asinhronog motora analizom talasnog oblika polazne struje - Partonjić, Radmila Lj; Janda, Žarko; Lazarević, Zoran (Proceedings, Electrical engineering institute "Nikola Tesla", 2017)
Kod elektromotornih pogona je veoma važna brza i sigurna identifikacija početka nastajanja kvara, kako bi se preduzele odgovarajuće korektivne mere i tako sprečila značajna oštećenja. U radu će biti prikazana uporedna dijagnostika dva visokonaponska asinhrona motora pomoću analize talasnih oblika struja u periodu zaletanja. Korišćenjem snimljenih signala određen je obrtni vektor struje za obe mašine, nakon čega su posmatrani njihovi oblici i prisustvo  komponente bliske 100Hz, koja ukazuje na postojanje kvara.