Forenzika računarskih mreža - Đokić, Ratomir Đ.; Markagić, Milorad S. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Digitalna forenzika predstavlja skup naučnih metoda i postupaka za prikupljanje, analizu i prezentaciju dokaza koji se mogu pronaći na  računarima, serverima,  računarskim mrežama, bazama podataka, mobilnim uređajima, kao i svim ostalim elektrronskim uređajima na kojima je moguće memorisati (sačuvati) podatke. Digitalna forenzika računarskih mreža bavi se analizom digitalnih dokaza koji se mogu naći na serverima ili korisničkim uređajima, a koji su razmenjeni internom ili eksternom komunikacijom preko lokalne ili javne mreže. Takođe se javlja potreba i za utvrđivanjem mesta i načina nastanka poruke, utvrđivanja identifikacije korisnika, kao i otkrivanjem vrste manipulacija putem logovanja na korisnički nalog. U ovom radu su  prikazani osnovni elementi računarskih mreža, programi koji se koriste za komunikaciju i opisane metode prikupljanja digitalnih dokaza i njihove analize.