OPOZIV: Rmuš, V. 2017. Konstrukcije kvadrature kruga, udvajanja kocke i trisekcije ugla. Vojnotehnički glasnik/Military Technical Courier, 65(3), str.617-640 - Editorial Office, Redakcija / (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2020)
Redakcija „Vojnotehničkog glasnika“ povlači članak autora Veselina M. Rmuša pod nazivom Konstrukcije kvadrature kruga, udvajanja kocke i trisekcije ugla, koji je objavljen u Vojnotehničkom glasniku, vol. 65, no. 3/2017, str.617-640 (doi:10.5937/vojtehg65-13404; https://doi.org/10.5937/vojtehg65-13404). Rad se povlači jer u konačnoj verziji članka nije uvažena i eksplicitno navedena sugestija recenzenta da se radi o novom pristupu rešavanju problema, a ne o konačnom rešenju problema, kako se može zaključiti iz objavljenog rada. Uredništvo časopisa izražava žaljenje i upućuje izvinjenje čitaocima, jer je, svojom inženjerskom logikom, smatralo da i približna rešenja navedena u ovom radu mogu biti naučno relevantna u matematičkom kontekstu ovog starog ‒ antičkog problema, što ne može biti opravdanje.