Savremene snajperske puške u opremi Vojske Srbije - Janković, Darko D.; Vasiljević, Darko M.; Tomić, Ljubiša D.; Duvnjak, Srđan J. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2019)
U radu su predstavljene snajperske puške i optički nišani koji se nalaze u opremi Vojske Srbije. Radi eventualnog projektovanja optičkog nišana, koji bi zadovoljio savremene tehničko-tehnološke standarde i potrebe Vojske Srbije, analizirane su optičke i mehaničke karakteristike optičkih nišana.
Keywords: small arms||; ||streljačko naoružanje; sniper rifle||; ||snajperska puška; caliber||; ||kalibar; optical sight||; ||optički nišan; optics||; ||optika; magnification||; ||uvećanje; reticle||; ||končanica; rectification adjustment||; ||podešavanje rektifikacije; surface protection||; ||površinska zaštita; mounting on weapons||; ||montaža na oružje