Beleška o Meir-Keeler-ovoj teoremi u kontekstu b-metričkih prostora - Pavlović, Mirjana V.; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2018)
U ovom radu razmatrana je poznata Meir-Keeler-ova teorema u kontekstu b-metričkih prostora. Naš rezultat generalizuje, poboljšava, daje doprinos, ujedinjuje  i obogaćuje poznate rezultate u naučnoj literaturi. Takođe, naš dokaz Meir-Keeler-ove teoreme u kontekstu standardnih metričkih prostora je mnogo kraći i prikladniji nego u radovima Ćirića, (2003) i Meir & Keeler-a (1969, pp.326-329).
Keywords: b-metric space||; ||b-metrički prostor; b-complete||; ||b-kompletan; b-Cauchy||; ||b-Cauchy-jev; Meir-Keeler conditions||; ||Meir-Keeler-ovi uslovi; Picard sequence||; ||Picard-ov niz