Neki poznati rezultati iz nepokretne tačke u kompleksnom domenu: istraživanje - Došenović, Tatjana M.; Koppelaar, Henk; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2018)
U ovom preglednom radu razmatrani su neki poznati rezultati iz teorije nepokretne tačke nad kompleksnim domenom. Istraživanje i primena teorije nepokretne tačke u kompleksnoj analizi započeti su 1926, godine. Teorema  Denjoy-Wolf, zajedno sa  Banahovim principom kontrakcije, jedno je od glavnih  oruđa (rezultata) matematičke analize.
Keywords: fixed point||; ||nepokretna tačka; Jordan curve||; ||Žordanove krive; analytic function||; ||analitičke funkcije; complex Banach space||; ||kompleksan Banahov prostor