Realizacija TCP Syn Flood napada upotrebom Kali Linuksa - Vuletić, Dejan V.; Nojković, Nemanja D. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2018)
Napad odbijanja usluga (Denial-of-Service – DoS) vrsta je napada kojim se sprečava da ovlašćeni korisnici pristupe odgovarajućim mrežnim uslugama. To se postiže preopterećenjem mrežnih usluga ili prekobrojnim konekcijama, što dovodi do prekida (otežane) konekcije ili usluge. DoS alati šalju veliki broj zahteva ciljanom serveru (obično web, FTP, e-mail server) radi preopterećenja njegovih resursa, čineći ga na taj način neupotrebljivim. Jedan od čestih načina na koje napadači to postižu jeste preopterećenje servera slanjem velikog broja zahteva. Takva aktivnost onemogućiće normalno funkcionisanje servera (i web stranice će se otvarati mnogo sporije), pa će u nekim slučajevima prestati i da funkcioniše. U članku su prikazani određeni efekti TCP Syn Flood Attacks (upotrebom Kali Linux-a) kroz promenu iskorišćenosti procesora i nedostupnosti ciljanog računara (izvršavanjem ping komande).
Keywords: DoS attack||; ||DoS napad; Kali Linux||; ||Kali Linux; ping||; ||ping; processor utilization||; ||iskorišćenost procesora