Ozbiljne igre u vojnoj primeni - Samčović, Andreja B. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2018)
Ozbiljne igre predstavljaju jedan od najznačajnijih trendova u elektronskom obrazovanju. Intenzivno korišćenje informacionih i komunikacionih tehnologija dovelo je do krupnih promena u tradicionalnom vojnom obrazovanju. Jedna od tih promena odnosi se na korišćenje ozbiljnih igara pri simulaciji realnog vojnog okruženja. Ovaj pregledni rad pruža nekoliko definicija, podelu ozbiljnih igara, kao i razliku između ozbiljnih igara i igara namenjenih zabavi. Osim toga, u radu se razmatraju vojne aplikacije kod obuke, sistema za simulaciju i u obrazovanju.
Keywords: serious games||; ||ozbiljne igre; video games||; ||video-igre; military education||; ||vojno obrazovanje; simulation||; ||simulacija