Primena Ansarijevog metoda u generalizaciji nekih rezultata iz teorije nepokretne tačke (pregled) - Došenović, Tatjana M.; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Cilj ovog rada jeste da se pokaže da je C klasa funkcija koja je uvedena u radu A. H. Ansarija moćno sredstvo u generalizaciji mnogih važnih rezultata u teoriji nepokretne tačke.
Keywords: C class function||; ||C klasa funkcija; Metric space||; ||metrički prostor; Cauchy sequence||; ||Košijev niz; Common fixed point||; ||zajednička nepokretna tačka; Fixed point||; ||nepokretna tačka