Pregled patenta: uređaj za garanciju identiteta na osnovu biometrije otiska prsta - Lalović, Komlen G. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Patent pod nazivom „Uređaj za biometrijsku identifikaciju roditeljstva” je dualni biometrijski skener otiska prsta koji sadrži podatke o otiscima prstiju majke i bebe na samom rođenju. Generisanjem jednoznačne ID reference i šifrovanjem tih podataka postiže se najviši nivo zaštite. Po prvi put je sprovedeno kvalitativno istraživanje koje dokazuje identitet tek rođene bebe na osnovu minucija otiska prsta Time je onemogućena zamena beba i garantovan svaki identitet. Šifrovanjem tih podataka ceo proces je podignut na viši nivo bezbednosti i poverljivosti između svih učesnika u porodilištima širom sveta.
Keywords: biometrics||; ||biometrija; patent||; ||patent; fingerprint||; ||otisak prsta; identity||; ||identitet; babies||; ||bebe; maternity wards||; ||porodilišta; algorithm||; ||algoritam