Poziv i uputstvo autorima za br. 1-2018 - Gaćeša, Nebojša N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Упутство ауторима о начину припреме чланка за објављивање у Војнотехничком гласнику урађено је на основу Акта о уређивању научних часописа, Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, евиденциони број 110-00-17/2009-01, од 09. 07. 2009. године. Примена овог Акта првенствено служи унапређењу квалитета домаћих часописа и њиховог потпунијег укључивања у међународни систем размене научних информација. Засновано је на међународним стандардима ISO 4, ISO 8, ISO 18, ISO 215, ISO 214, ISO 18, ISO 690, ISO 690-2, ISO 999 и ISO 5122, односно одговарајућим домаћим стандардима.