Trinaesti međunarodni simpozijum „Prevencija saobraćajnih nezgoda na putevima 2016” - Drobnjaković, Aleksandar Ž. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
Na simpozijumu koji se smatra najuglednijim stručnim skupom iz ove oblasti u Republici Srbiji, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uzeli su zapaženo učešće sa šest stručnih radova iz oblasti bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju na putevima. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ulažu znatne napore na povećanju nivoa bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju, što utiče i na nivo bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji.
Keywords: Security of military traffic participants||; ||Bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju; Driver training||; ||Obuka vozača; Active vehicle safetu||; ||Aktivna bezbednost vozila; Road safety strategy||; ||Strategija bezbednosti saobraćaja; Closed systems||; ||Zatvoreni sistemi; Evaluation of traffic safety||; ||Vrednovanje bezbednosti saobraćaja; Road accidents||; ||Saobraćajne nezgode; Roads||; ||Putevi