Uređeni b-metrički prostori i kontraaktivna preslikavanja Geraghtijevog tipa - Chandok, Sumit C.; Jovanović, Mirko S.; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Korišćenjem novog pristupa, u radu su predstavljeni nedavni rezultate fiksne tačke, koju je ustanovilo više autora, na mnogo kraći i lepši način. Naveden je i primer koji to ilustruje.
Keywords: fixed point||; ||fiksna tačka; b-metric||; ||b-metrika; comparable||; ||uporediv; well order||; ||dobro uređen; Geraghty mapping||; ||Geraghtijevo preslikavanje; b-Cauchy||; ||b-Košijev; b-complete||; ||b-komplet