Uređaj za demontažu i montažu delova teško rastavljivih mašinskih sklopova na mašinskim postrojenjima - Žegarac, Nikola P. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
U radu je prikazano novo tehničko rešenje – uređaj za demontažu i montažu delova teško rastavljivih sklopova na mašinskim postrojenjima. Njegova konstrukcija omogućava široke mogućnosti primene u održavanju i remontu hidoelektrana, termoelektrana i dizel elektroagregata.Takođe, može se primeniti u motornoj i brodograđevinskoj industriji, kao i mornarici, avio-industriji i kod turbinskih postrojenja u procesnoj industriji. Uređaj za demontažu i montažu je univerzalan i lako se koristi. Zahvaljujući svojoj maloj težini lako se prenosi do lokacija gde se nalaze mašinska postrojenja.
Keywords: device for mounting and dismantling||; ||uređaj za demontažu i montažu; hard-to-separate assemblies||; ||teško rastavljivi sklopovi; mechanical installations||; ||mašinska postrojenja; unit design||; ||konstrukcija uređaja; possibility of universal application of the device||; ||univerzalna mogućnost primene uređaja