Hibridni model fuzzy AHP – MABAC za rangiranje potencijalnih lokacija za izradu maskirnih vezova - Božanić, Darko I.; Pamučar, Dragan S.; Karović, Samed M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
U radu je predložen hibridni model FAHP-MABAC. Fazifikovana Saaty-jeva skala sa metodom AHP (FAHP)  primenjuje se za definisanje težinskih koeficijenata kriterijuma. Metoda MABAC primenjena je u procesu evaluacije i rangiranja alternativa. Hibridni model razvijen je za podršku odlučivanju pri izboru lokacija za izradu maskirnih vezova (objekti namenjeni za prikrivanje, zaštitu i manevar vojnih brodova).
Keywords: Location selection||; ||izbor lokacije; Fuzzy AHP||; ||fuzzy AHP; MABAC||; ||MABAC