Iskustva u razvoju izuma sa aspekta naučne verifikacije i stvaranja tržišta - Žegarac, Nikola P. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
U radu su prikazana iskustva u razvoju pronalaska, patenata i naučnih dela sa aspekta naučne verifikacije i plasmana na tržištu. Opisani su problemi koji se uobičajeno javljaju u procesu razvoja pronalaska, kao i druga vrsta problema, koji prate pronalaske za vreme plasmana na tržište.
Keywords: invention||; ||pronalazak; patent||; ||patent; monitoring systems||; ||monitoring sistemi; technical diagnostics||; ||tehnička dijagnostika; diagnostic parameters||; ||dijagnostički parametri; plain bearings||; ||klizni ležajevi; internal combustion engines||; ||motori sa unutrašnjim sagorevanjem; hydro power plants||; ||hidroelektrane; thermal power plants||; ||termoelektrane; device for mounting and demounting of difficult separable assemblies||; ||uređaj za demontažu i montažu teško rastavljivih sklopova; calculation methods of vibration and impact protection||; ||metoda proračuna vibracione i udarne zaštite; drive system of the radar antenna||; ||pogonski sistem radarske antene