Tok popravljivih rezervnih delova u multiešelonskom sistemu snabdevanja - Milićević, Milić R.; Sokolović, Vlada S.; Milenkov, Marjan A. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
U radu se razmatra problem promene vrednosti odabranih parametara na rad dvonivovskog sistema snabdevanja rezervnim delovima, zavisno od protoka rezervnih delova u sistemu snabdevanja. Analiziran je uticaj na tok regenerisanih komponenti u zavisnosti od vrednosti koeficijenta popunjenosti perifernih skladišta, ukupnih troškova i prosečnog vremena čekanja u redu u perifernim skladištima, za različite nominalne vrednosti stoka u centralnom i perifernom skladištu. Potražnja za rezervnim delovima u perifernim skladištima zavisi od sezonskih promena, koje su modelovane sa odgovarajućom funkcijom verovatnoće.
Keywords: modeling||; ||modeliranje; multi-echelon inventory system||; ||multiešelonski sistem snabdevanja; repairable spare parts||; ||popravljivi rezervni delovi; simulation||; ||simulacija; spare parts||; ||rezervni delovi