Procena uticaja udesa sa opasnim materijama na kasarnu "Car Lazar" u Kruševcu - Rutić, Srđan Z.; Inđić, Dejan R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
U radu je izvršena analiza rizika od udesa izazvanih opasnim materijama u drumskom i železničkom saobraćaju u gradu Kruševcu. Definisane su kritične tačke i izvršena je analiza mogućnosti nastanka udesa pri transportu opasnih materija, kao i procena njihovog uticaja na kasarnu „Car Lazar” u Kruševcu. Zaključeno je da je kasarna veoma ugrožena od mogućnosti nastanka udesa izazvanih opasnim materijama u drumskom i železničkom saobraćaju, pa naročitu pažnju treba obratiti na obezbeđenje od takvih udesa.
Keywords: accidents involving hazardous substances||; ||udesi sa opasnim materijama; CBRN||; ||ABHO; hazardous materials||; ||opasne materije; road and rail transport||; ||drumski i železnički saobraćaj; critical point||; ||kritične tačke; assessment||; ||procena situacije; toxic chemicals||; ||toksična hemikalija