Savremeno naoružanje i vojna oprema za br. 3-2015 - Ostojić, Nikola M.; Gaćeša, Nebojša N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
Slava i moć ruskog naoružanja na paradi povodom 70. godišnjice Dana pobedeVojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom u Moskvi događaj je koji već više od sedam decenija pleni svetsku pažnju. Neki to posmatraju kao spektakl, druge interesuju politički aspekti i procenjuju kakve su poruke upućene raznim vojnim silama. Treći posmatraju paradu kao manifestaciju snage i odlučnosti vojske da brani svoju zemlju i narod, a najveći deo zainteresovanih veliku pažnju posvećuje vojnoj tehnici i pratećoj opremi. Profesionalci nastoje sagledati šta se sve krije iza arsenala borbenih sredstava i kakva bi bila njegova upotreba u oružanim sukobima. Osmu silu zaokuplja celina, svaki detalj je zanimljiv i priča svojstvenu priču koja pleni pažnju čitalaca štampanih izdanja, gledalačke publike i korisnika digitalnih izdanja.