Unapređenje održavanja uređaja specijalne namene realizacijom modernizacije analognog filtra - Radonjić, Vojkan M.; Đukić, Slobodan R.; Jovanović, Danko M.; Petrović, Saša M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
U radu će biti izvršena analiza i poređenje pokazatelja pouzdanosti dve vrste uređaja specijalne namene koji se koriste u radio-relejnim sistemima. Na osnovu rezultata sprovedene analize, stečenog iskustva iz domena najvišeg nivoa održavanja uređaja, predložiće se modernizacija postojećeg analognog radio-frekventnog filtera sa odgovarajućim digitalnim filterom. Predložena modernizacija unapređuje tehnološki proces održavanja uređaja, poboljšava karakteristike pogodnosti za održavanjem, povećava pouzdanost u radu uređaja uz znatno smanjenje troškova održavanja uređaja.
Keywords: reliability||; ||pouzdanost; maintenance||; ||održavanje; modernization||; ||modernizacija; Filters||; ||filter