O zbiru potenciranih stepena čvorova policikličnih grafova - Gutman, Ivan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2025)
Увод/циљ: Збир потенцираних степена чворова графа је много проучаван у литератури, међутим само за неке одређене вредности потенције. Опште особине ових сума су много мање истражене. У раду се наводе нови резултати у овом правцу.Методе: Примењена је комбинаторна теорија графова.  Резултати: Добивено је неколико граница за збир потенцираних степена чворова, примењљивих за све потенције. Карактерисане су класе графова  са минималном сумом потенцираних степена.Закључак: Рад доприности проучавању збира потенцраних степена чворова графова.
Keywords: степен (чвора), збир потенцираних степена чворова графа, полициклични графови