Somborski indeks trnovitog grafa - Gutman, Ivan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2025)
Uvod/cilj: Trnoviti graf grafa G dobija se dodavanjem visećih čvorova na čvorove grafa G. Proučavane su matematičke osovine Somborskog indeksa trnovitih grafova.Metode: Primenjivani su postupci kombinatorne teorije grafova.Rezultati: Nađena je nova opšta formula za Somborski indeks trnovitih grafova, kao i donje i gornje granice. Istaknuto je nekoliko specijalnih slučajeva ovih rezultata.Zaključak: Rad doprinosi teoriji Somborskog indeksa.
Keywords: stepen čvora; Somborski indeks; trnoviti graf