Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 1/2015 - Ostojić, Nikola M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
Tekst govori o naoružanju i vojnoj opremi prikazanim na paradi „Korak pobednika” 2014. godine, u Beogradu. Predstavljeno je zapažanje o najznačajnijim komponentama naoružanja i opreme u kontekstu osavremenjavanja Vojske Srbije, kao i ukupni utisak koji ta parada ostavlja, kao reprezentativni i referentni okvir osposobljenosti Vojske za sukob sa eventualnim protivnikom u svim dimenzijama ratovanja.