O nekim rezultatima fiksne tačke za ekspanzivna preslikavanja u S-metričkim prostorima - Fetouci, Nora; Radenović, Stojan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: Cilj ovog rada jeste da ustanovi neke rezultate postojanja fiksne tačke za klasu ekspanzivnih preslikavanja definisanih na kompletnom S-metričkom prostoru.Metode: U istraživanju je primenjena šema iteracije.Rezultati: Prošireni su neki postojeći rezultati za ekspanzivna preslikavanja sa novim kontraktivnim uslovima izraženim sa jednom promenljivom pod kojom postoji fiksna tačka.Zaključak: Autorski doprinos pruža nove alate za teoriju fiksne tačke i njihovu primenu.
Keywords: fiksna tačka; S-metrički prostor; ekspanzivno preslikavanje