Novi pristup Lebegovom integralu u prerađenim fazi konusnim metričkim prostorima pomoću teorema jedinstvene spregnute nepokretne tačke - Thangathamizh, Ravichandhiran; Muraliraj, Angamuthu; Shanmugavel, Periyasamy (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: Ovaj rad uvodi pojam prerađene fazne konusne kontrakcije pomoću koncepta trougaone konorme i prerađenog faznog konusnog kontraktivnog uslova.Metode: Predstavljene su nove teoreme jedinstvene spregnute nepokretne tačke tipa RFC-C (revised fuzzy cone contraction – preređene fazi konusne kontrakcije) u prerađenim fazi konusnim metričkim prostorima (RFCMS – revised fuzzy cone metric spaces) korišćenjem svojstva trougla koje poseduju RFCMS.Rezultati: Dobijeni rezultati na nepokretnim tačkama u prerađenim fazi konusnim metričkim prostorima generalizuju neke poznate rezultate iz literature i predstavljaju ilustrativne primere koji podržavaju osnovu ovog rada.Zaključak: Kontraktivni uslovi RFC generalizuju neke važne tipove kontrakcija i ispituju postojanje nepokretne tačke u prerađenim fazi konusnim metričkim prostorima. Primenjeno je i preslikavanje tipa Lebegovog integrala za dobijanje rezultata jedinstvene spregnute nepokretne tačke u RFCMS za validaciju ovog rada.
Keywords: prerađena fazi metrika; prerađen fazi konus; nepokretna tačka