Zamfiresku preslikavanja pod uslovima tipa Pata: rezultati i primena na integralnu jednačinu - Chand, Deep; Rohen, Yumnam; Fabiano, Nikola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: Preslikavanja tipa Pata i Zamfiresku su proširena izvan metričkih prostora.Metode: Primenjen je koncept Zamfiresku preslikavanja tipa Pata u okviru S-metričkih prostora.Rezultati: Utvrđen je niz odgovarajućih ishoda. Zatim su se dobijeni rezultati koristili za rešavanje integralne jednačine.Zaključak: Preslikavanja tipa S-Pata i Zamfiresku  imaju jedinstvene nepokretne tačke.
Keywords: kontrakcija tipa Pata; preslikavanje tipa Zamfiresku; S-metrički prostor; nepokretna tačka