Izazovi nove hrane - Lekić, Slavoljub S. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
U radu se ukazuje na vezu između razvoja nauke i tehnologije u 19. i 20. veku, pre svega biologije i hemije, i nastanka zelene revolucije sredinom 20. veka i genske revolucije s kraja 20. veka. Genska i zelena revolucija dovele su do dubokih promena proizvodnje hrane i poljoprivredu integrisale u ekonomiju zasnovanu na visokim tehnologijama.
Keywords: agriculture||; ||poljoprivreda; green revolution||; ||zelena revolucija; science||; ||nauka; biotechnology||; ||biotehnologija; GMO||; ||GMO