Prenosna peć za pečenje hleba – u funkciji obezbeđenja ishrane pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama - Tešanović, Branko M.; Jović, Saša B. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
Peć za pečenje hleba u poljskim uslovima dodeljuje se jedinicama koje su po svom karakteru relativno stacionarne i kojima po veličini ne bi pripadale pokretne peći. Podesna je za pečenje hleba namenjenog jedinicama koje se nalaze u međunarodnim misijama,u uslovima otežanog snabdevanja, jer navike naših vojnika su da konzumiraju hleb, a ne keks. Peć je montažno-demontažnog tipa, prilagođena za korišćenje na svim vrstama terena. Jednostavne je konstrukcije, što omogućava da se demontira i lako prenosi sa mesta na mesto.
Keywords: portable heater||; ||peć prenosna; technology||; ||tehnologija; installation||; ||montaža