Veza između Somborskog i Ojlerovog indeksa - Gutman, Ivan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: Ojler-somborski indeks je nova, na stepenima čvorova zasnovana grafovska invarijanta, dobijena geometrijskim razmatranjima. Srodan je Somborskom indeksu. U radu su utvrđene matematičke veze između ove dve grafovske invarijante. Metode: Primenjena je kombinatorna teorija grafova.  Rezultati: Određene su gornje i donje granice za  Somborski indeks u zavisnosti od Ojler-somborskog indeksa, i obratno. Ove granice su zatim poboljšane, uzimajući u obzir strukturne karakteristike grafova.Zaključak: Rad doprinosti teoriji grafovskih invarijanti somborskog tipa.
Keywords: stepen (čvora); Somborski indeks; Ojler-somborski indeks