Neki integrali koji uključuju generalizovane Mitag-Leflerove funkcije - Haq, Sirazul; Aphane, Maggie; Khan, Mohammad Saeed; Fabiano, Nikola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Definisani su neki integrali koji uključuju generalizovanu Mitag-Leflerovu funkciju sa različitim vrstama polinoma. Metode: Svojstva generalizovane Mitag-Leflerove funkcije koriste se na različitim vrstama polinoma, kao što su Jakobijevi, Ležandrovi, Ermitovi, kako bi odredili njihove integrale. Rezultati: Izvedene su neke integralne formule koje uključuju Ležandrovu funkciju, Besel-Mejtlandovu funkciju i generalizovane hipergeometrijske funkcije. Zaključak: Dobijeni rezultati su opšte prirode i mogli bi biti korisni za utvrđivanje drugih integralnih formula koje uključuju druge vrste polinoma.
Keywords: Mitag-Leflerova funkcija; generalizovana hipergeometrijska funkcija; Besel-Mejtlandova funkcija; Jakobijevi polinomi; Ermitovi polinomi