Interpolativna uopštena Meir-Kelerova kontrakcija - Jain, Shobha; Stojiljković, Vuk N.; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Cilj ovog rada je da se uvede pojam interpolativnog generalizovanog Meir-Kelerovog kontraktivnog uslova za preslikavanja u fuzimetričkom prostoru. On uvećava, objedinjuje i generalizuje Meir-Kelerovu kontrakciju i služi za samo jedno preslikavanje. Koristeći ga, uspostavljamo jedinstvenu zajedničku teoremu fiksne tačke za dva preslikavanja kroz slabu kompatibilnost. Rad sadrži primer koji pokazuje validnost naših rezultata.Metode: Metode funkcionalne analize sa Meir-Kelerovom kontrakcijom. Rezultati: Jedinstvena fiksna tačka za preslikavanja u fuziprostoru je dobijena. Zaključak: Fiksna tačka preslikavanja samog u sebe je dobijena.
Keywords: fuzimetrički prostor; zajedničke fiksne tačke; slaba kompatibilnost; interpolativna generalizovana Meir-Kelerova kontrakcija