Teorema fiksne tačke u delimičnom b-metričkom prostoru primenjena na kvantne operacije - Tiwari, Rakesh; Khan, Mohammad Saeed; Rani, Shoba; Fabiano, Nicola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Konstruisana je teorema fiksne tačke mapiranja s očuvanjem redosleda na kompletnom parcijalnom b-metričkom prostoru uz zadovoljavanje kontraktivnog uslova.Metode: Primenjen metod proširen je rezultatima Batsarija i drugih.Rezultati: Vernost kvantnog stanja koristi se za konstruisanje fiksnog kvantnog stanja.Zaključak: Fiksno kvantno stanje povezano je sa kvantnom operacijom koja čuva redosled.
Keywords: parcijalni b-metrički prostor; mapiranje s očuvanjem redosleda; kvantna operacija; vernost kvantnog stanja; Blohov vektor