Aproksimacija sedlaste tačke višeg reda - Fabiano, Nicola; Mirkov, Nikola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: U ovom radu razmatra se aproksimacija sedlaste tačke.Metode: Metoda sedlaste tačke koristi se u nekoliko različitih oblasti matematike i fizike. Izračunava se eksplicitno nekoliko članova proširenja za faktorsku funkciju.Rezultati: Ovako procenjeni integrali imaju približno  tačne vreednosti .Zaključak: Korekcije višeg reda nisu zanemarive čak ni kada se zahteva umereni nivo preciznosti.
Keywords: aproksimacija sedlaste tačke; Stirlingova formula; kvantna teorija polja