Optimalni model koncepta održavanja radio-relejnih uređaja - Radonjić, Vojkan M.; Jovanović, Danko M.; Ćirić, Milenko P. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U radu su realizovana istraživanja i prikazani rezultati primene optimalnog modela koncepta održavanja savremenih radio-relejnih uređaja. Model se zasniva na preventivnom održavanju prema stanju sa kontrolom nivoa pouzdanosti, pri čemu se koriste mnogobrojne pozitivne konstrukciono-tehnološke mogućnosti uređaja, radi sveobuhvatnog smanjenja troškova održavanja, uz postignuti nivo zadate vrednosti pouzdanosti uređaja.
Keywords: condition based maintenance||; ||održavanje prema stanju; control of reliability||; ||kontrola pouzdanosti