Modelovanje statičkog apsorbera - Đekić, Milica D. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Statički apsorber, čija analiza  će biti prikazana u ovom radu,  u stanju je da neutralizuje svaki signal u fizičkoj ili virtuelnoj ravni. .Metodi: Predstavljeno je isključivo naučno razmišljanje i model sa objašnjenjima koja su pažljivo evaluirana korišćenjem sofisticiranih računarskih alata za projektovanje i simulaciju. Empirijski rezultati nisu priloženi, već samo tvrdnje sa njihovim dokazima.Rezultati: Najznačajniji rezultat ovog istraživanja jeste potpuno novi pristup binarnim sistemima koji su ovde povezani sa skupom realnih brojeva.Zaključak: Svrha ovog istraživanja jeste da predstavi potpuno novi koncept koji može da se koristi u sajber industriji, dok je dinamička varijanta apsorbera još uvek u fazi razvoja.
Keywords: visokotehnološka bezbednost; saznanja; statički apsorber; odbijanje signala; hakovanje; singularnost; matematičko modelovanje