Korekcije propagatora kvantne elektrodinamike - Fabiano, Nicola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Uvod/cilj: U radu se razmatra problem kvantnih korekcija propagatora u kvantnoj elektrodinamici (QED).Metode: Korišćena je Dajson-Švingerova jednačina za korekciju propagatora u QED-u.Rezultati:  Posmatrane količine u QED-u su konačne.Zaključak: Divergencije u kvantnoj elektrodinamici mogu se izbeći redefinisanjem fizičkih veličina na odgovarajući način.
Keywords: kvantna elektrodinamika; kvantna teorija polja; renormalizaciona grupa