Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 1/2014 - Tišma, Mladen R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Češki Aero razvija novi školsko-borbeni avion L-169;Laki jurišnik Škorpion izveo prvi let;Predstavljen model novog italijanskog školsko-borbenog aviona M-345 HET;Projekat turskog borbenog helikoptera ponovo u kašnjenju;Indijski laki borbeni avion Tejas postigao početnu operativnu sposobnost;Iran prikazao borbenu bespilotnu letelicu Fotros;Ugovorena integracija raketa Meteor na Gripe E;Francusko MO i kompanija MBDA ugovorili razvoj i proizvodnju protivoklopnog sistema Moyenne Portee;Britanija investira 79 miliona funti u razvoj nove generacije podmornica;Uspešno ispitivanje nemačkog projektila zemlja-vazduh Iris-T SL;Podmornica „Aleksandar Nevski“ ušla u operativnu upotrebu Ratne mornarice Rusije;Prvi let novog kineskog helikoptera Z-20;F-35 izveo prvo „živo“ lansiranje rakete AMRAAM;Južnokorejski KAI prikazao maketu nove verzije borbenog aviona KFX;Lokidovi „smrdljivi poslovi“ predstavili SR-72;Indijski DRDO prikazao taktički balistički raketni sistem z-z Pragati;Sikorski dobio ugovor za razvoj eksperimentalne letelice sa vertikalnim poletanjem i sletanjem;Prvi let jordanskih aviona-topovnjača CN235;Dženeral Atomiks prikazao svoj EMRG top;I Aurora dobila ugovor za prvu razvojnu fazu programa VTOL X-Plane;Erbas pružio više detalja o novom protivpožarnom avionu;Sjedinjene Države objavile predlog naoružanja i opreme za rumunske F-16A/B;Rusija kreće u razvoj lakog frontovskog lovca;Počela letna ispitivanja integracije krstareće rakete na Evrofajter.