Matrično zasnovan algoritam za skrivanje tekstova i obradu informacija - Vesić, Nenad O.; Simjanović, Dušan J. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Primena diferencijalne geometrije u skrivanju tekstualnih podataka prikazana je u ovom radu. Ta primena predstavlja generalizaciju prethodno predstavljenih metoda. Matrično vrednosne funkcije više promenljivih korišćene su u ovom radu. Metod je pokriven odgovarajućim programima u softverskom paketu MATHEMATICA 7.0package MATHEMATICA and compared with the previous presented method.
Keywords: program||; ||program; decryption||; ||dešifrovanje; encryption||; ||šifrovanje; text||; ||tekst; message||; ||poruka; public key||; ||javni ključ; private key||; ||privatni ključ; algorithm||; ||algoritam; matrix valued function||; ||matrica vrednosti funkcije