Izjava o etičkom postupanju za 2021. godinu (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Objavljivanje članaka nakon stručne recenzije osnovna je delatnost naučnog časopisa Vojnotehnički glasnik. Neophodno je postići saglasnost o etičkim načelima u postupcima svih učesnika prilikom objavljivanja članaka, od autora, Redakcije časopisa i stručnih recenzenata do izdavača.