Drugi talas infekcije Covid-19 u 2020. godini u Italiji: kratka analiza - Fabiano, Nicola; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2020)
Uvod/cilj: Na osnovu prethodno dobijenih rezultata, analiziran je drugi talas infekcije COVID-19 i data su neka predviđanja o njegovoj evoluciji.Metode: Model rasta stanovništva koji daje diferencijalnu jednačinu korišćen je za opisivanje pandemijskog talasa.Rezultati: Drugi talas infekcije nalazi se na vrhuncu sredinom novembra 2020. godine, i ne očekuje se da će do njegovog smanjenja doći vrlo brzo.Zaključak: Drugi talas se neće završiti u 2020. godini, pa će proći izvesno vreme pre nego što se vratimo u status relativne normalnosti.
Keywords: koronavirus; COVID-19; diferencijalna jednačina; uklapanje podataka